Sasavo testo najbrze i najlakse napraviti ovo je umesana veika mera ali deo od toga cu vam napraviti Deda mraza pred ove predstojece praznike . Mera napravljena za otprilike 4 velika pleha pizze od odvog testa mozete da pravite sta god vam je zelja od kiflica ,pizze ,roata,strudi satko slano sta gd zelite 🙂 Sastojci 1kg brasna 2 jaja 3 kasike ulja 1/2l jogurta 1 kocka svezeg kvasca 1 prasak za pecivo 2dcl mleka malo soli i secera i crvene jestive boje za premazivanje Priprema 1. Kvasac razmutiti u mlakom mleku, dodati kasicicu secera, 2 kasicice brasna 2. i ostaviti da naraste. 3. U vecu posudu staviti brasno, nadosli kvasac, prasak za p.,jogurt, kasicicu soli ulje i jaja.Sve dobro izmesati i umesiti. 4. Ni jedan od sastojaka nesme biti hladan pre mesanja. 5. Testo staviti u vecu kesu, predhodno nauljenu iznutra, vezati kesu gumicom 6. i staviti u frizider da stoji najmanje 2 sata pre upotrebe. 7. Ovo testo moze stajati u frizideru i do sedam dana i da se koristi po potrebi, 8. kad nestane hleba u kuci da se ispeku lepinjice, kifle, pletenice… 9. Kad dodju gosti testo moze biti lepo posluzenje, ali za takve prilike pre pecenja ga premazite zumancetom, pospite susamom, kimom-tek da utisak bude lepsi. Ja vam predstavljam svju kreaciju DEDA MRAZA zna i lepse da ispadne ali et ovaj put je ovako mao vise bradat 🙂

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.