Za testo: 400 g brašna 100 ml vode 200 ml mleka 20 g svežeg kvasca 1 kašičica šećera 1/2 kašičice soli 2 kašike maslinovog ulja Za fil: 100 g šunke 100 g edama ili nekog drugog topivog po želji kečapa po potrebi provansalska mešavina začina ili origano po želji kulen ili čajna kobasica. Kvasac aktivirati u 100 ml mlake vode uz dodatak šećera. Brašno prosejati u vanglu, u sredini napraviti udubljenje i po obodu sipati so. U udubljenje sipati nadošli kvasac, mlako mleko i maslinovo ulje. Sve vreme mešati varjačom. Kad krene da se obrazuje kugla od testa, domesiti rukom. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Premesiti, razviti tanko i vaditi krugove prečnika 14 cm (trebalo bi da se dobije 8 kom). Premazati kečapom i filovati po želji. Preklopiti krajeve da se dobije kornet. Vrh malo usukati da se ne otvori. Peći na 250C oko 15 min. Po vađenju odmah premazati margarinom. Vaditi na rešetku da se prohlade. Od ovog testa mogu se praviti i podloge za klasičnu pizzu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.