Za testo: 200 ml mleko 2 kašičice suvog instant Vrenje kvasca 4 kašike šećera 50 ml ulje 50 ml rastopljenog maslaca 1 vanilin šećer 1 jaje prstohvat soli oko 550 g brašna Za nadev: po potrebi džem Za posipanje: po potrebi kristal šećer po potrebi šećer u prahu Priprema: 1.U mlako mleko dodati Vrenje suvi kvasac,šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati ulje,otopljen maslac,vanilin šećer,jaje,so i sjediniti ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta. 2.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 8 delova. Svaki deo premesiti formirajući jufkice i ostaviti da odstoje 5 minuta prekrivene providnom prianjajućom folijom. 3.Jufkice razviti okkagijom i premazati džemom te urolati. 4.Svaku rolnicu iseći napola. Uvijati tako da džem bude sa spoljašnje strane. 5.Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Posuti kristal šećerom i ostaviti da odstoje 15 minuta prekrivene čistom kuhinjskom krpom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. 6.Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi,posuti šećerom u prahu te poslužiti. KOMENTAR:Predivno mekano pecivo koje svi volimo i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.