Uskršnji zečići

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 20 g svežeg Alfa kvasca
  • Prstohvat soli
  • 150 ml mleka
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje + jedno belance
  • 2 kašike šećera
  • 1 žumance
  • malo ulja.

Opis

30'
25'
0
0
  • Razmutiti kvasac zajedno sa šećerom u mlakom mleku. Ostaviti par minuta da nadođe. Nadošlom kvascu dodati jaje, belance, otopljeni maslac i brašno u koje je umešana so.
  • Ostaviti 20 minuta da nadođe. Testo podeliti na četiri manje loptice i jednu veću.
  • Manje loptice razviti u što tanju pravougaonu koru. Premazati kremom po dužini. Zatim pažljivo uviti u rolnicu.
  • Rolnice uviti ukrug. Poređati ih u pleh za pečenje sa razmakom između.
  • Od veće loptice testa odvojiti četiri manja dela i formirati repiće. Staviti ih iza oblikovanih pužića.
  • Preostalo testo podeliti na četiri približno jednaka dela. Malo rukom rastanjiti, pa onda sa jedne strane zaseći oštrim nožem i oblikovati uši. Staviti na pužiće.
  • Premazati umućenim žumancetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
  • Sačekati da se malo prohladi, pa posuti šećerom u prahu. Dekorisati čokoladnim kapljicama i mašnicama.

Bonus saveti

Pecivo koje će izmamiti osmehe na lica najmlađih, a ukoliko sa njima isto pravite- zabava je zagarantovana.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam