Domaća štrudla sa nadevom od oraha

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 200 ml mleks
  • 40 g svežeg kvasca
  • 80 g maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 2 žumanca
  • 1 prstohvat soli
  • 400 g mlevenih oraha
  • 300 g šećera
  • 300 ml mleka
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 žumance

Opis

60'
40'
0
0
  • U mlakom mleku rastvoriti kvasac,dodati šećer i izmešati.U dublju posudu usuti brašno,dodati rastvoren kvasac,otopljen maslac,žumanca,posoliti i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela(formirajući jufkice).
  • Za nadev:U odgovarajućoj posudi staviti mlevene orahe,šećer,vanilin šećer,dodati mleko i izmešati.
  • Obe jufkice razviti oklagijom i premazati nadevom od oraha.
  • Urolati i oba rolata staviti u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih umućenim žumancetom. Ostaviti da odstoje 10 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
  • Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Štrudlu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Bonus saveti

Ovo je zajednički recept moje prijateljice Ivane i mene,jer smo uz ovu štrudlu popile našu prvu zajedničku kafu,ispričale se i od tada je prošlo 15 godina.Naše prijateljstvo je i dan danas predivno.To je jedina osoba koja se sa mnom raduje kada sam srećna,tuguje kada sam tužna.Tu smo uvek jedna za drugu.Uvek se setimo ove predivne štrudle,a i iznenadim je pa,kada dođe i ugleda je već serviranu uz kaficu,ozari joj se lice srećom.Prisetimo se tog dana i uživamo u divnoj štrudli.Bolje je imati jednog pravog prijatelja,nego hiljadu lažnih.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam