Krug pogača
Sastojci
- 800 g brašno
- 40 g Vrenje kvasac
- 1 kašičica šećer
- 2 ravne kašičice so
- 200 ml mleko
- 200 ml voda
- 100 ml ulje
- 250 g margarin
- 1 jaje
Opis
- Kvasac izmrviti i staviti u odgovarajuću posudu.Dodati mlako mleko,šećer,2 kašike brašba,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati. Zatim,uliti mlaku vodu,dodati ulje,nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
- Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj pivršini i oklagijim razviti u krug. Premazati otopljenim nargarinom(utrošiti 160 g margarina).
- Urolati i iseći na 9 delova.
- Svaki deo poređati uspravno u duboku posudu(kalup).
- Ostaviti da naraste i napuni posudu(kalup). Premazati umućenim jajetom i posuti rendanim margarinom(utrošiti preostalih 90 g).
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
Bonus saveti
Po potrebi,smanjiti temperaturu,kako pogača ne bi gorela.
Prijatno!
Komentari