Sastojci

800 g brašno
40 g Vrenje kvasac
1 kašičica šećer
2 ravne kašičice so
200 ml mleko
200 ml voda
100 ml ulje
250 g margarin
1 jaje
1.Kvasac izmrviti i staviti u odgovarajuću posudu.Dodati mlako mleko,šećer,2 kašike brašba,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati. Zatim,uliti mlaku vodu,dodati ulje,nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
2.Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj pivršini i oklagijim razviti u krug. Premazati otopljenim nargarinom(utrošiti 160 g margarina).
3.Urolati i iseći na 9 delova.
4.Svaki deo poređati uspravno u duboku posudu(kalup).
5.Ostaviti da naraste i napuni posudu(kalup). Premazati umućenim jajetom i posuti rendanim margarinom(utrošiti preostalih 90 g).
6.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Po potrebi,smanjiti temperaturu,kako pogača ne bi gorela. Prijatno!