Krug pogača

Sastojci

  • 800 g brašno
  • 40 g Vrenje kvasac
  • 1 kašičica šećer
  • 2 ravne kašičice so
  • 200 ml mleko
  • 200 ml voda
  • 100 ml ulje
  • 250 g margarin
  • 1 jaje

Opis

80'
40'
0
0
  • Kvasac izmrviti i staviti u odgovarajuću posudu.Dodati mlako mleko,šećer,2 kašike brašba,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati. Zatim,uliti mlaku vodu,dodati ulje,nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj pivršini i oklagijim razviti u krug. Premazati otopljenim nargarinom(utrošiti 160 g margarina).
  • Urolati i iseći na 9 delova.
  • Svaki deo poređati uspravno u duboku posudu(kalup).
  • Ostaviti da naraste i napuni posudu(kalup). Premazati umućenim jajetom i posuti rendanim margarinom(utrošiti preostalih 90 g).
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Bonus saveti

Po potrebi,smanjiti temperaturu,kako pogača ne bi gorela. Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam