Domaći hleb
Sastojci
- 350 g brasna
- 150 ml mleka
- 1/2 kocke svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 2 kasicice soli
- 1 zumance
- 1 jaje
- 100 g margarina
- susam
Opis
- Pomesati toplo mleko sa kvascem i secerom,pa ostaviti da nadodje.
- Posebno sjediniti otopljeni margarin,zumance i so,dodati nadosao kvasac i uz postepeno dodavanje brasna zamesiti testo.Ostaviti na toplom da nadodje.
- Zatim razmesiti testo i oblikovati veknu.Staviti je u podmazan kalup i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
- Zatim hleb zaseci nozem na par mesta,premazati umucenim jajetom,posuti susamom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- Gotov hleb izvaditi iz rerne,poprskati hladnom vodom i pokriti krpom.Ostaviti da odstoji 10-ak minuta pa ga izvaditi iz kalupa i iseci.
Komentari