350 g brasna | |
150 ml mleka | |
1/2 kocke svezeg kvasca | |
1 kasicica secera | |
2 kasicice soli | |
1 zumance | |
1 jaje | |
100 g margarina | |
susam | |
1. | Pomesati toplo mleko sa kvascem i secerom,pa ostaviti da nadodje. |
2. | Posebno sjediniti otopljeni margarin,zumance i so,dodati nadosao kvasac i uz postepeno dodavanje brasna zamesiti testo.Ostaviti na toplom da nadodje. |
3. | Zatim razmesiti testo i oblikovati veknu.Staviti je u podmazan kalup i ostaviti da odstoji 20-ak minuta. |
4. | Zatim hleb zaseci nozem na par mesta,premazati umucenim jajetom,posuti susamom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. |
5. | Gotov hleb izvaditi iz rerne,poprskati hladnom vodom i pokriti krpom.Ostaviti da odstoji 10-ak minuta pa ga izvaditi iz kalupa i iseci. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |