Sastojci

350 g brasna
150 ml mleka
1/2 kocke svezeg kvasca
1 kasicica secera
2 kasicice soli
1 zumance
1 jaje
100 g margarina
susam
1.Pomesati toplo mleko sa kvascem i secerom,pa ostaviti da nadodje.
2.Posebno sjediniti otopljeni margarin,zumance i so,dodati nadosao kvasac i uz postepeno dodavanje brasna zamesiti testo.Ostaviti na toplom da nadodje.
3.Zatim razmesiti testo i oblikovati veknu.Staviti je u podmazan kalup i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
4.Zatim hleb zaseci nozem na par mesta,premazati umucenim jajetom,posuti susamom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
5.Gotov hleb izvaditi iz rerne,poprskati hladnom vodom i pokriti krpom.Ostaviti da odstoji 10-ak minuta pa ga izvaditi iz kalupa i iseci.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.