Domaći hleb

Objavljeno 22.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 350 g brasna
  • 150 ml mleka
  • 1/2 kocke svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasicice soli
  • 1 zumance
  • 1 jaje
  • 100 g margarina
  • susam

Opis

60'
40'
0
4
  • Pomesati toplo mleko sa kvascem i secerom,pa ostaviti da nadodje.
  • Posebno sjediniti otopljeni margarin,zumance i so,dodati nadosao kvasac i uz postepeno dodavanje brasna zamesiti testo.Ostaviti na toplom da nadodje.
  • Zatim razmesiti testo i oblikovati veknu.Staviti je u podmazan kalup i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
  • Zatim hleb zaseci nozem na par mesta,premazati umucenim jajetom,posuti susamom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  • Gotov hleb izvaditi iz rerne,poprskati hladnom vodom i pokriti krpom.Ostaviti da odstoji 10-ak minuta pa ga izvaditi iz kalupa i iseci.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam