Domaći krekeri sa slaninicom i žutim kukuruznim brašnom
Domaći krekeri sa slaninicom i žutim kukuruznim brašnom
Domaći krekeri sa slaninicom i žutim kukuruznim brašnom
Domaći krekeri sa slaninicom i žutim kukuruznim brašnom
Domaći krekeri sa slaninicom i žutim kukuruznim brašnom

Sastojci

2 jaja
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
pola kašičice mlevenog crnog bibera
100ml vode
10g Alfa kvasca
80ml ulja
100g slaninice
100g kačkavalja (gauda)
150g žutog kukuruznog brašna
200g pšeničnog brašna

Instrukcije

1.Slaninicu i gaudu iseckajte na kockice.
2.U vodi razmutite kvasac. Dodajte so, šećer, mleveni biber, jaja i ulje i promešajte. Postepeno dodajte brašno. Kada je smesa gušća od smese za palačinke ubacite sir i slaninicu i nastavite sa dodavanjem brašna. Rukama umesite glatko testo i ostavite pokriveno 15min.
3.Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo. Oklagijom razvucite na debljinu od 0,5cm. Modlice uronite u brašno (da se testo ne bi lepilo) a potom vadite oblike.
4.Krekere ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ostavljajte malo prostora između jer će krekeri narasti tokom pečenja.
5.Tepsiju ubacite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 15-20 minuta odnosno dok lepo ne porumene.
6.Ne preporučujem dodatke poput belog luka u granulama, susama ili ostalih začina jer je ovde dominantan ukus slaninice i otopljenog sira.
7.Prijatno!

Obožavaćete! Čik probajte samo jedan kreker da pojedete.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.