Obožavaćete! Čik probajte samo jedan kreker da pojedete.
2 jaja | |
1,5 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
pola kašičice mlevenog crnog bibera | |
100ml vode | |
10g Alfa kvasca | |
80ml ulja | |
100g slaninice | |
100g kačkavalja (gauda) | |
150g žutog kukuruznog brašna | |
200g pšeničnog brašna |
1. | Slaninicu i gaudu iseckajte na kockice. |
2. | U vodi razmutite kvasac. Dodajte so, šećer, mleveni biber, jaja i ulje i promešajte. Postepeno dodajte brašno. Kada je smesa gušća od smese za palačinke ubacite sir i slaninicu i nastavite sa dodavanjem brašna. Rukama umesite glatko testo i ostavite pokriveno 15min. |
3. | Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo. Oklagijom razvucite na debljinu od 0,5cm. Modlice uronite u brašno (da se testo ne bi lepilo) a potom vadite oblike. |
4. | Krekere ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ostavljajte malo prostora između jer će krekeri narasti tokom pečenja. |
5. | Tepsiju ubacite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 15-20 minuta odnosno dok lepo ne porumene. |
6. | Ne preporučujem dodatke poput belog luka u granulama, susama ili ostalih začina jer je ovde dominantan ukus slaninice i otopljenog sira. |
7. | Prijatno! |
Pošaljite komentar