Za testo: 500 g brašna 1 kesica Vrenje suvog kvasca 1 kašičica soli 300 ml voda Za premazivanje: po potrebi voda Priprema: 1.U dublju posudu usuti 400 g brašna,dodati so,suvi kvasac vrenje i izmešati.Uliti mlaku vodu i mešati varjačom.Dodati preostalo brašno(100 g) i zamesiti mekše testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta. 2.Nedošlo teeto izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijim. 3.Urolati i tokom rolanja prstima pritiskati kako bi se testo zalepilo. 4.Staviti u pleh obložen pek-papirom,premazati mlakom vodom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Od alu-folije napraviti posudu,u nju sipati vodu i staviti je u rernu.Rernu uključiti i dobro zagrejati.Nakon što je testo odstojalo 45 minuta premazati ga mlakom vodom.Peći na 180 stepeni 35 minuta.U pola pečenja hleb premazati mlakom vodom.Sve vreme tokom pečenja hleba,posudu od alu-folije napunjenu vodom držati u rerni ispod rešetke na kojoj stoji pleh. 5.Gotov hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi. 6.Hleb seći i poslužiti. Komentar: Ovo je moje najomiljenije novogidišnje pecivo zato što moji ukućani obožavaju vruć hleb,pravi domaći kakav je ovaj.Mekan je,a kućom se širi predivan miris dok ispraćamo staru i dočekujemo Novu godinu uz pregršt želja,a ona najbitnija je da smo svi zdravi.Ostalo sve dođe i prođe.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.