Monkey bread kuglof

Sastojci

  • 500 g mekog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 30 g šećera
  • 270 ml mleka
  • 80 g maslaca (sobne temperature)
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 ravna kašičica soli
  • Rendana korica 1 limuna
  • 300 g voća (jabuke, kruške, breskve...)
  • 120 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 60 g otopljenog maslaca

Opis

90'
35'
0
0
  • U vanglu prosejati brašno. Dodati suvi kvasac, 30 g šećera, vanilin šećer. so i rendanu koricu limuna. Polako sipati 270 ml mlakog mleka, sjediniti varjačom, pa dodati omekšali maslac i nastaviti mešanje dok testo ne postane glatko i elastično (oko 10 minuta). Ostaviti ga da se udvostruči (oko sat vremena). Obavezno pokriti vanglu samolepljivom folijom i utopliti.
  • Naraslo testo razviti pravougaono na debljinu od oko 1 cm. Čašom iseći krugove prečnika 8-9 cm. Na svaki staviti po kašičicu nadeva (voće iseckano na kockice) i skupiti u boščicu. Umočiti ih u otopljeni maslac i uvaljati u posip (120 g šećera pomešati sa 1 kašićicom cimeta). Odmah ređati u maslacem podmazan kalup za kuglof. Pokriti samolepljivom folijom i pustiti da narasta oko pola sata.
  • Peći na najnižoj poziciji u rerni oko 35 minuta na 180°C. Ako prebrzo dobija boju, na pola pečenja pokriti alu-folijom.
  • Pokriti kalup sa ispečenim kuglofom kuhinjskom krpom i nakon 10 minuta pažljivo ga izvrnuti na tacnu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam