Testo za pogaču: 900 g brašna, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice šećera, 20 g kvasca, 225 ml mleka, 125 mlmlake vode i 1 dl ulja Za premazivanje: 2 žumanceta. Priprema: U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta. Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje, so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom i ostavimo još oko pola sata da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Pogaču formirate po svom ukusu, ja sam poguču labavo uvezala kanapom i tako je pekla. Kada se pogača prohladila pažljivo sam skidala kanap ali se ipak malo izdrpala. Mislim da je tim Više dobila na šarmu. Nije savršena, ali… Lepota je u oku posmatrača.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.