Sastojci

300 g mekog belog brašna
200 g oštrog brašna
1 kvasac (15g)
1 kafena kašičica šećera
350 ml mlake vode
1 kafena kašičica soli
50 ml maslinovog ulja
1 umućeno jaje
Himalajska so
Origano
Svež peršun
Beli luk
Masline
1.U 150 ml vode razmutiti kvasac i šećer, pa sačekati da zapeni. U posudi pomešati meko i oštro brašno, dodati so, maslinovo ulje, umućeno jaje, kvasac i preostalu vodu (200ml). Zatim sve dobro zamesiti i formirati juftku. Prekriti vlažnom krpom i ostaviti da naraste.
2.Ugrejati rernu na 220° (dobro je zagrejati).
3.Kada je testo naraslo, stanjiti ga na 1 cm. Posuti brašno po plehu i položiti testo. Po želji posuti krupnom solju i origanom. Testo peći 15- 20 minuta na 220°.
4.Nakon pečenja fokaču odmah izvaditi iz pleha, po želji namazati maslinovim uljem, a gore narendati beli luk, peršun ili masline.
5.Služiti toplo.
6.Prijatno!
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ukoliko želite napraviti vegansku verziju Focaccie, izbacite jaje.