Focaccia

Objavljeno 18.12.2021. od Milana Ćurčić

Sastojci

  • 300 g mekog belog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 kvasac (15g)
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 350 ml mlake vode
  • 1 kafena kašičica soli
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 umućeno jaje
  • Himalajska so
  • Origano
  • Svež peršun
  • Beli luk
  • Masline

Opis

30'
15'
0
0
  • U 150 ml vode razmutiti kvasac i šećer, pa sačekati da zapeni. U posudi pomešati meko i oštro brašno, dodati so, maslinovo ulje, umućeno jaje, kvasac i preostalu vodu (200ml). Zatim sve dobro zamesiti i formirati juftku. Prekriti vlažnom krpom i ostaviti da naraste.
  • Ugrejati rernu na 220° (dobro je zagrejati).
  • Kada je testo naraslo, stanjiti ga na 1 cm. Posuti brašno po plehu i položiti testo. Po želji posuti krupnom solju i origanom. Testo peći 15- 20 minuta na 220°.
  • Nakon pečenja fokaču odmah izvaditi iz pleha, po želji namazati maslinovim uljem, a gore narendati beli luk, peršun ili masline.
  • Služiti toplo.
  • Prijatno!

Bonus saveti

Ukoliko želite napraviti vegansku verziju Focaccie, izbacite jaje.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam