Sastojci

500 ml mleka
250 gr margarina
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
3 jaja
4 kafene kašičice soli
1 kg oštrog brašna
Za nadev: 250 gr sitnog sira
2 kašike kisele pavlake
1 jaje
150 gr šunke
3-4 kisela krastavčića
1 kašičica soli
1.Mleko zagrejte da bude toplo. Polovinu sipajte u činiju za mešenje a drugu polovinu ostavite u lončetu i ubacite kvasac i kašikicu šećera, i dobro izmešajte da se kvasac rastvori. Dodajte i 4-5 kašika brašna od ukupne količine jer će tako kvasac pre nadoći. Ostavite da odstoji 10-15 minuta.
2.Dok kvasac raste rastopite u manjoj šerpici margarin i ostavite sa strane da se malo prohladi.
3.U sud za mešenje sa mlekom ubacite jaja, so i prohlađeni margarin i na kraju nadošli kvasac. Sve dobro izmešajte i dodajte postepeno brašno, malo po malo mešajući varjačom. Testo dobro ulupajte varjačom a po potrebi možete i malo rukama da bi dobili fino mekano testo. Ostavit ga na toplom da odstoji 30 minuta.
4.Za to vreme pripremite nadev. Izmešajte sir, kiselu pavlaku i jaje, dodajte sitno iseckanu šunku I krastavčiće na kockice, so i biber po ukusu pa sve dobro izmešajte.
5.Kada je testo nadošlo na pobrašnjenoj radnoj površini razvite debljine 1 cm. Uzmite čašu kojom ćete vaditi krugove od testa i jednu manju modlicu od čaše kojom će te polovinu tih krugova izdubiti na još jedan manji, tako da vam okolo ostane prsten. Prvo većom čašom izdubite krugove od pripremljenog testa a potom polovinu tih krugova izdubite manjom modlicom da bi dobili prsten. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje pune krugove i premažite ih okolo umućenim jajetom kako bi se prstenovi zalepili za njih. Tada svaki krug poklopite sa prstenovima tako da dobijete gnezda. Ostatak testa i one male krugove ponovo zamesite i rastanjite i ponovite postupak. Otprilike dobićete oko 25-30 gnezda.
6.Svako gnezdo premažite umućenim jajetom i prstenovo odozgo a zatim napunite gnezda filom-po jednu kašikicu na svako gnezdo. Na kraju odozgo pospite susamom.
7.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta ili dok lepo ne porumene.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.