Potrebno je: 500 g brašna, 1 jaje, 4 kašike ulja, oko 150 ml vode, 1 kašičica soli i 1 kockica kvasca. 100g rendanog sira, 3-4 kašike mešanih začina po ukusu, origano, bosiljak, beli luk u prahu ili sitno naseckan svež beli luk, suncekret, laneno seme. 100g margarina. Priprema: Kvasac izmrvite dodajte malo mlake vode I šećera , brašno, so, ulje, jaje i mlaku vodu i zamesite testo. Pokrijte testo i stavite na toplom da se udvostruči. Pomešajte rendani sir sa ostalim začinima, oregano, bosiljak, beli luk, suncokret, laneno seme….. Rastopite margarin i ostavite ga da se ohladi. Premesite testoi od njega kidajte komadiće željene veličine i oblika. Svaki komadić testa umočite u (mlaki) margarin i uvaljajte ga u smesu od začina. Komadiće testa stavljajte u podmazan I brašnom posut kuglof, ili ga obložite papirom za pečenje. Komadiće testa stavljajte po želji, u više slojeva . Testo stavite oko pola sata na toplom da naraste. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni . Poslužite toplo, ali može i hladno

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.