Prvo napraviti korpice 250 ml mlakog mleka pola kockica Alpha kvasca pola kašike šećera 1 kašičica soli 100ml ulja 1 žumance 500 grama brašna t400 Belance ostaje za premazivanje korpice Sve navedene sastojke staviti u vanglu i sa mlakim mlekom zamesiti i fino i glatko testo. Testo ostaviti da nadođe, pa ga razviti i seći na tračice. Spajati po 2 tračice. Gotovu korpicu premazati belancetom peći na 200 stepeni 20 minuta, ako volite rumenije onda peći 25 minuta —u gotove korpice servirajte gulaš Recept za gulaš 1kg junetine odvrata 5 glavica crvenog luka 2 čena belog luka dodati pri kraju kuvanja gulasa 1 šargarepa 1 ljuta sveža paprika so, biber, vegeta po ukusu 1 kašičica crvene paprike slatke pola kašičice ljute paprike voda Luk sitno iseckati dodati ljutu svežu papriku. Šargarepu da dinstati na laganoj vatri na ulju, zatim dodati meso i dinstati 15 minuta. Dodati so, biber, vegete, alevu i ljutu papriku sve fino izmešati i naliti vodom. Krčkati na laganoj vatri oko 2 h. Pri samom kraju dodati seckani beli luk . Prilog po ukusu – makarone pire krompir ili palenta. Prema receptu Dijane Popović

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.