Ide uz sve, bilo šta da napišem bilo bi suvišno….
1 kockica kvasca, | |
2 kašičice soli, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kg brašna | |
( ja sam mešala kukuruzni griz, i belo brašno ), | |
1 struk praziluka i | |
mlaka voda | |
1. | . Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, kukuruzni griz, seckani praziluk, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos belog brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |