Hajdučki hleb

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kockica kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kg brašna
  • ( ja sam mešala kukuruzni griz, i belo brašno ),
  • 1 struk praziluka i
  • mlaka voda

Opis

50'
60'
0
0
  • . Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, kukuruzni griz, seckani praziluk, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos belog brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Bonus saveti

Ide uz sve, bilo šta da napišem bilo bi suvišno....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam