Sastojci

500g
pirinčanog brašna,
500g
raženog brašna,
1kašikica soli
1 kesica suvog kvasca,
1dl ulja,
mlaka voda po potrebi,
1 kašika
sirovog peršunovog lišća i
1kašika susama.
1.U posudu sam usula brašno od pirinča pa dodala 3dl vode, suvi kvasac, so,ulje, raženo brašno pa još mlake vode da dobijete srednje tvrdo testo, peršunov list i susam. Pa sve dobro sjedinila. Ostavila malo da odstoji, uključila rernu na 200 stepeni, u tepsiju stavila papir za pečenje, oblikovala nekako dve veknice i stavila da se peče. Pečen hleb izvadila iz rerne, drvenim štapićem sam ga bockala da vidim da li je pečen, poprskala ga malo mlakom vodom, prekrila krpom i ostavila do ujutru da se hladi.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Možda malo neobična kombinacija brašna za pečenje hleba, ali ja sam probala ovu kombinaciju i meni se dopala a što je najvažnije i ukućanima. Pirinčno brašno je kad se mesi poput vlažnog peska, pa još kad sam dodala raženo brašno pomislila sam kako će ovo izgledati kada se ispeče…..