Potrebni sastojci: 250g heljdinog brašna, 250g raženog brašna, kesica suvog kvasca, 300 ml mlake vode, dve ravne kašičice soli i 2 kašike ulja. Priprema: U veću posudu dodajte suvi kvasac, brašno, mlaku vodu, so i ulje, pa umesite glatko testo. Po potrebi, dodajte malo brašna dok mesite. Testo premestite u posudu koju ste prethodno premazali uljiem, prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena, sve dok duplo ne naraste. Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga ponovo zamesite i na kraju stavite u nauljeni pleh, pa ostavite testo oko 30 minuta da još malo nadođe. Pre nego što hleb stavite u rernu, napravite nekoliko rezova nožem po površini. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C , pecite oko 45 minuta, odnosno sve dok hleb ne dobije lepu zlatkastu boju. Izvadite hleb, umotajte ga u krpu i ostavite par minuta da se ohladi. Dekorativan ,lep, pleni i mirisom i ukusom…..

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.