Potrebno je: Za testo: 500g brašna, malo soli, 1 kašika šećera, 21 g kvasca, 1 jaje, 200 ml mlakog mleka i 100 ml ulja. Za fil: 250g mlevenog maka, 7 kašika šećera, 2 vanil šećera i 150 ml vrelog mleka. Priprema: Testo U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Fil: Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom, iseći po sredini. nožem kao što je prikazano na slici i filovati makom. Testo sa filom urolati, saviti u spiralu i ostavitiu o kruglu tepsiju podmazanu posutu brašnom. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu. Recept je tako jednostavan a tako ukusan, prosto savršen za ljubitelje testa i maka, u porodici a i šire svi obožavaju ovu zavrzlamu.
Zavrzlama sa makom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar