Potrebno je: 200g integralnog brašna, 150 g ražanog brašna, 50 g heljdinog brašna, 450 ml mineralne ili obične vode, 3 kašike ulja, 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašičica soli i semenke (lan, susama, bundeva….) Priprema: Izmešati integralno, ražano i heljdino brašno. Dodati kašičicu soli i razne semenke (lan, suncokret, bundeva) i jednu kašičicu suvog kvasca. Sipati tri kašike ulja i sa 4.5 dl mineralne (ili obične) vode i zamesiti testo. Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko pola sata. Pleh u kome će se peći hleb podmazati i posuti brašnom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pedeset minuta u zavisnosti od debljine testa, duže ili kraćea i od same rerne. Po potrebi smanjiti temperaturu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.