Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Bline se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca. Potrebno je: 200g heljdinog bršna, 2dl mlakog mleka, 100g margarina, 2 jaja, 1/2 kesice suvog kvasca, kašičica šećera i malo soli. Za filovanje: 100g salame i 100g rendanog sira. Priprema: Pomešati brašno, kvasac, so i šećer. Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene. Redjanje, palačinka, salama, rendani sir. Ukrasiti po ukusu
Blini sa heljdinim brašnom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar