Hleb

Objavljeno 18.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 300 ml mlake vode,
  • 350 g brašna,
  • 20 g svežeg kvasva ili kesica suvog,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 100 ml ulja i
  • još brašna da se oblikuje.

Opis

60'
60'
0
0
  • Potrebno je: U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči. Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.odnosno dok ne bude pečen. Kada se ispekao porodica je bila očarana, odmah su pitali da li slikala , ako jesi da ga odmah jedemo.....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam