300 ml mlake vode, | |
350 g brašna, | |
20 g svežeg kvasva ili kesica suvog, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kašičica soli, | |
100 ml ulja i | |
još brašna da se oblikuje. | |
1. | Potrebno je: U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči. Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.odnosno dok ne bude pečen. Kada se ispekao porodica je bila očarana, odmah su pitali da li slikala , ako jesi da ga odmah jedemo..... |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |