Potrebno je: 300 ml mlake vode, 350 g brašna, 20 g svežeg kvasva ili kesica suvog, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 100 ml ulja i još brašna da se oblikuje. Priprema: U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči. Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.odnosno dok ne bude pečen. Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite. Hleb ne volim da sečem nožem volim da ga kidam, nekome se to ne dopada ali ja radim tako…
Pošaljite komentar