Hleb iz kese za pečenje
Hleb iz kese za pečenje
Hleb iz kese za pečenje
Hleb iz kese za pečenje
Hleb iz kese za pečenje

Sastojci

500 g brašna
20 g svežeg Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
1 kašičica alkoholnog sirćeta
1 kašika ulje
300 ml voda

Instrukcije

1.U 100 ml mlake vode dodati izmrvljen Alfa kvasac,šećer i izmešati.
2.U dublju posudu usuti brašno,dodati 200 ml mlake vode,so,rastvoren Alfa kvasac,alkoholno sirće i zamesiti mekše testo.
3.Na kraju dodati ulje i umesiti još malo(da se ulje sjedini sa testom)
4.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
5.Nadošlo testo premesiti,urolati u veknu,zaseći na par mesta,premazati vodom i staviti u kesu za pečenje.
6.Zavezati i ostaviti da odstoji 20 minuta.
7.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
8.Pečen hleb izvaditi iz rerne,ostaviti da se ohladi te ukloniti kesu,pa hleb uviti u kuhinjsku krpu.
9.Hleb seći i poslužiti.

Mekan i veoma ukusan hleb.Finalna fotografija govori sve.Uz sjajni Alfa kvasac uspeh je zagarantovan!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.