Mekan i veoma ukusan hleb.Finalna fotografija govori sve.Uz sjajni Alfa kvasac uspeh je zagarantovan!
500 g brašna | |
20 g svežeg Alfa kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 ravna kašičica soli | |
1 kašičica alkoholnog sirćeta | |
1 kašika ulje | |
300 ml voda |
1. | U 100 ml mlake vode dodati izmrvljen Alfa kvasac,šećer i izmešati. |
2. | U dublju posudu usuti brašno,dodati 200 ml mlake vode,so,rastvoren Alfa kvasac,alkoholno sirće i zamesiti mekše testo. |
3. | Na kraju dodati ulje i umesiti još malo(da se ulje sjedini sa testom) |
4. | Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata. |
5. | Nadošlo testo premesiti,urolati u veknu,zaseći na par mesta,premazati vodom i staviti u kesu za pečenje. |
6. | Zavezati i ostaviti da odstoji 20 minuta. |
7. | Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. |
8. | Pečen hleb izvaditi iz rerne,ostaviti da se ohladi te ukloniti kesu,pa hleb uviti u kuhinjsku krpu. |
9. | Hleb seći i poslužiti. |
Pošaljite komentar