Mrežasto pecivo sa mlevenim mesom
Mrežasto pecivo sa mlevenim mesom
Mrežasto pecivo sa mlevenim mesom
Mrežasto pecivo sa mlevenim mesom
Mrežasto pecivo sa mlevenim mesom

Sastojci

1 šolja jogurta
1 šolja tople vode
1 jaje
100g otopljenog margarina
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
pola kocke svežeg Vrenje kvasca
670-700g brašna
500g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika svinjske masti
1 čen belog luka
1 kašičica soli
pola kašičice mlevenog crnog bibera
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 jaje

Instrukcije

1.Jogurt i vodu sjedinite, dodajte otopljen margarin, jaje, so i šećer. Promešajte i izmrvite kvasac i još jednom dobro promešajte.
2.Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Ostavite 40-45min da naraste pokriveno kuhinjskom krpom.
3.Za to vreme pripremite nadev. Na malo masti propržite sitno seckani crni luk. Dodajte mleveno meso i posolite i pobiberite. Kada je sva tečnost isparila dodajte seckani čen belog luka i i mlevenu slatku papriku. Propržite još koji minut i nadev ostavite sa strane.
4.Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, blago premesite i podelite na 2 dela. Svaki deo testa podelite na po 5 jednakih dela i formirajte loptice. 5 loptica će biti za punjenje, od drugih 5 ćete praviti mreže.
5.Uzmite jednu lopticu i oklagijom razvucite na elipsasti oblik, dužina razvučenog testa je otprilike 20cm. Po sredini testa stavite 3-4 kašike (odnosno 1/5) pripremljenog nadeva od mlevenog mesa. Spojite krajeve, dobro ih prstima sastavite i okrenite tako da sastav bude na dole. Uzmite drugu lopticu, takođe je oklagijom razvucite kao prvu. Rolerom (valjkom) za mrežu pređite preko testa, pazeći da ne isečete do kraja kako bi vam bilo lakše za rad.
6.Mrežu pažljivo prebacite preko peciva a višak testa savijte ispod i tako spremno pecivo prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Postupak ponovite sa preostalim testom.
7.Rernu uključite na 180-200 stepeni.
8.Ostavite peciva da narastu dok se greje rerna. Narasla mrežasta peciva premažite umućenim jajetom i stavite da se peku 20-25 minuta odnosno dok ne porumene sa obe strane.
9.Ispečena peciva ostavite da se prohlade a zatim poslužite.
10.Prijatno!

Šolja za meru je od 200ml.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.