500 g brašna 250 ml mlake vode 25 g kvasca 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 1 veća kašika lanenog semena 1 kašika masti 1 kašika susama 1 kašika ulja 1 kašika mleka Kvasac izmrviti, pomešati sa šećerom pa preliti sa 50 ml vode. Ostaviti da nadođe. Zatim dodati mast, pola količine brašna, so, vodu i laneno seme. Sa ostatko brašna umesiti testo. 2 Testo ostaviti oko 30 minuta da naraste. Kada je testo naraslo premesiti ga pa podeliti na 8 delova. Svaki deo umesiti pa formirati kiflu. Podmazati okruglu tepsiju pa poredjati kifle. 3 Ostaviti oko 10 minuta da odmori. Izmešati kašiku ulja i kašiku mleka pa premazati hleb i posuti susamom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 20 minuta.
Pošaljite komentar