Potrebno je: 1 kockica kvasca, 2 šolje mlake vode, pola kašičice šećera, kašičica soli i 6 šolja brašna. Priprema: U činiji izdrobite kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brsašna i pustite da odstoji pet minuta. Potom dodajte so i brašno. Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije. Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju. Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa. Umesite ga i prebacite u tepsiju koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta. Zasecite ga odozgo nožem u vidu linija. Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta. Tepsiju prekrijte dok se hleb peče drugom tepsijom. Desetak minuta pre kraja pečenja skinite tepsiju. Drvenom čačkalicom proverite da li je hleb pečen, Ako se ne lepi testo za čačkalicu, pečen je. Hleb umotajte u krpu uspravno ga položite i ostavite da se ohladi.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.