POTREBNE NAMIRNICE: – 3 šolje speltinog mekog brašna – 1 šolja integralnog heljdinog brašna – 1 šolja integralnog pšeničnog brašna – 1 šolja integralnog ovsenog brašna – 2 kašičice sitne morske soli – 1 kesica praška za pecivo – 1 kocka kvasca – 1 šolja mleka – 2 šolje tople vode – 1 kašičica jabukovog sirćeta – 2+2 kašike maslinovog ulja – 2 kašičice kima PRIPREMA: U veću posudu stavite sva brašna i ostale suve sastojke. Promešajte i dodajte otopljen kvasac i mokre sastojke i ručno, varjačom, umešajte u kompaktnu smesu. Prelijte ostatkom maslinovog ulja, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da kisne. Posle nekih pola sata promešajte testo, pokrite i ostavite i dalje da kisne. Ovo ponovite još dva puta. Treći put testo odmah preručite u kalup obložen papirom za pečenje, pospite kimom i ostavite da nadodje. Za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni. Hleb pecite 50 minuta. Izvadite ga iz rerne i kalupa, odvojite od papira i zamotajte zajedno sa papirom i kuhinjskim ubrusom i ostavite da se ohladi.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.