Potrebno je: 1kg brašna, 1kašika masti 2 kašičice soli, pola kašičice šećera, 40g svežeg kvasca i 600ml mlake vode. Priprema: Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe. Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno obložite po dnu lovorovim listom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečeni hleb dobro prekrijete krpom i ne uklanjate lovorov list kako bi zadržao svoj miris.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.