Za testo je potrebno: 3 i 1/2 šolje brašna, 250 ml vode, 1 supena kašika kvasca, 2 kašičice šećera i 1 kašičica soli. Još je potrebno: 2 supene kašike meda, 100 ml vode i 1 – 2 šolje susama. Priprema. Rastvorite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i nakon toga sa preostalom vodom, soli i brašnom i zamesite glatko testo. Ostavite testo da nadođe oko 90 minuta na toplom – dok ne naraste. Pospite brašnom radnu površnu i mesite još par minuta. Gotovo testo podelite na 18 loptica. Svaki deo oblikujte na fitilj dužine oko 40 cm. Nakon toga uvijte po 2 trake jednu sa drugom kao uže – napravite obruče dužine 15 cm i učvrstite ivice đevreka. Rastvorite med u vodi. . Potopite đevreke u medenu vodu i uvaljajte u susam, prethodno propržen u tiganju. Poređajte simid u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na papiru za pečenje uzagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.