Potrebno je: pola kockice kvasca, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice šećera, 1 struk mladog crnog luka, 6 listova blitve, 500g brasna i mlaka voda. Priprema: Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckanu blitvu, seckan mlad crni luk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.Ostavite još oko petnestak minuta da testo naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, štapićem proverite da li je hleb pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je. Ja kao prava Hercegovka volim sve te zeleniše, moj suprug prvo nije hteo ni da čuje da proba nešto sa blitvom a kada je prvi put odlučio da proba oduševio se, sad prvi pita kada će biti pečeno…
Hleb sa blitvom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar