Potrebno je: 1 struk crnog luka, 600g brašna, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 200 do 250 ml mlake vode, 42g svežeg kvasca . Priprema: Sitno iseckati crni luk sa listovima, staviti u posudu za mešanje i pomešati sa brašnom. Dodati dve kašičice soli. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.E ovo je super hleb, da ga jedeš sa nekim namazom može i tako, ali namaz daa bude slan a nikako sladak, moj muž je namazao euro krem i kaže odlično, svi volimo ovaj hleb.
Hleb sa crnim lukom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar