Makovnjača Za testo je potrebno: – 500g brašna, – kockica svežeg kvasca, – 2,5 dl mleka – 2 žumanca – 50 g otopljenog margarina – 100 g šećera – 1 vanilin šećer – prstohvat soli Za fil je potrebno : – 400 g mlevenog maka – 150 g šećera – 3 dl mleka – 1 vanilin šećer – 2 belanca Zamesiti glatko testo i ostaviti ga pokriveno na toplom mestu oko 60 minuta. Nadošlo testo tanko razviti, premazati filom i zarolati. Rolat saviti u krug poput venca (Spolja nožem zaseći kriške ali ne do kraja. Ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180 °C. Ako pravite dve manje, dovoljno je peći ih po 20 minuta. Što više maka to je bolja, mi svi volimo mak….

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.