Potrebno je: 1 kesica suvoga kvasca, 2 šolje mlake vode, 2 kašike majoneza, 5 kašika crnoga susama, pola kašičice šećera, 3 kašike majoneza, kašičica soli i 6 šolja brašna. Priprema: U činiji usuti kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brašna i pustite da odstoji pet minuta. Potom dodajte so, majonez,crni susam i brašno. Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije. Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju. Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa. Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta. Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta. Odnosno dok hleb ne bude pečen. Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.