Testo: 500 g brašna, 250 ml mleka, 50 g margarina, 1 jaje, 1/2 kašičice soli i 1 kockica kvasca. Fil: 7 seckanih kiselih krastavaca Priprema: U 1/4 litra mleka staviti da nadođe kvasac uz dodatak malo šećera. U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati istopljen margarin i nadošao kvasac. Sve to dobro umesiti i ostaviti testo da raste. Naraslo testo izručiti iz vangle, razvući oklagijom i po testu rasporediti kisele krastavce. Preklopiti sa strane i urolati kao štrudku. Rernu zagrejati na 200 stepeni, hleb staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti da raste. Peću u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni, drvenim štapićem proveriti da li je hleb pečen. Ako je pečen na štapiću neće ostajati testo.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.