Potrebno je: 600g brašna, 2 kašičice soli, 5 kašika kisele pavlake, 1 kašičica šećera, 200 do 250 ml mlake vode, 4og svežeg kvasca i 100g očišćenih semenki bundeve. Priprema: U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno, dodati semenke bundeve i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta. Hleb naš nasušni, ništa bez domaćeg hleba, mi ga bezo raščerupamo, topao hleb te prosto mamai…

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.