Potrebno je: 600-700 g brašna, 200 ml mleka, 200 ml jogurta, 1 kockica kvasca, 1 kašika šećera, so, 50 ml ulja i 1 jaje. Za filovanje: 100g rendanog sira i 1 jaje. Za premazivanje 1 žumance. Za posipanje susam i mak. Priprema: Kvasac razmutiti sa malo mleka brašna i šećera, ostaviti da odstoji. Dodati mleko, jogurt, ulje, jaje, brašno, so po ukusu i zamesiti testo. Testo ostaviti da naraste. Rastanjiti ga oklagijom, posuti rendanim sirom pomešanim sa jednim jajetom. Preklopiti i iseći na trake, trake motati kao klupče. Tepsiju podmazati staviti klupko, premazati ga žumancetom i posuti semnkama. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok pogača lepo ne porumeni. Kao u stara dobra vremena daj malo……

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.