Spanać daje poseban ukus ovome hlebu, ukusan, mirisan…..
1 kg brašna, | |
oko 500g skuvanog i iseckanog spanaća , | |
3oog sitnog sira, | |
1 dl ulja | |
1 kockica kvasca , | |
2 kašičice soli, | |
1 kašikica šećera, | |
oko 4 dl vode. | |
1. | Spanać operite, blanširajte i procedite. Proceđen i prohlađen spanać sitno iseckajte. U dublju posudu stavite brašno, so, šećer i nadošli kvasac. Sve izmešajte i dodajte ulje, sir i iseckani spanać . Mešajte i dodajte polako i po potrebi mlaku vodu. U zavisnosti od toga koliko ste ocedili spanać može vam trebati manje ili više vode. Zato sipajte po malo da vam testo ne bi ispalo previše retko. To morate sami proceniti. Sve dobro izmešajte i umesite glatko, hlebno testo koje neće biti previše tvrdo. Testo ostavite da odmara oko 30 minuta ili dok ne udvostruči zapreminu. Testo tanko razvući oklagijom, posuti ga sa još malo sira i uviti u rolat ili napraviti od njega pletenicu. To je već stvar vašeg izbora i ukusa.Pravi prolećni, fantastičan je, svi ga vole.... |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |