Hleb
Sastojci
- 1kg brašna,
- 1kašika masti
- 2 kašičice soli,
- pola kašičice šećera,
- 40g svežeg kvasca i
- 600ml mlake vode.
Opis
- Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe. Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Bonus saveti
Kada ima hleba, ne možete ostati gladni, moj omiljeni recept i jednog momka koji nije voleo da seče hleb već ga je kidao kao i njegova mama.
Komentari