Sastojci

1kg brašna,
1kašika masti
2 kašičice soli,
pola kašičice šećera,
40g svežeg kvasca i
600ml mlake vode.
1.Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe. Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Kada ima hleba, ne možete ostati gladni, moj omiljeni recept i jednog momka koji nije voleo da seče hleb već ga je kidao kao i njegova mama.