Hleb

Objavljeno 06.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1kg brašna,
  • 1kašika masti
  • 2 kašičice soli,
  • pola kašičice šećera,
  • 40g svežeg kvasca i
  • 600ml mlake vode.

Opis

60'
60'
0
0
  • Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe. Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Bonus saveti

Kada ima hleba, ne možete ostati gladni, moj omiljeni recept i jednog momka koji nije voleo da seče hleb već ga je kidao kao i njegova mama.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam