Hrskavi uvrnuti štapići sa kikirikijem

Sastojci

  • 200ml tople vode
  • Pola kocke svežeg Alfa kvasca
  • 80ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 60g margarina
  • 150g kikirikija
  • 500g pšeničnog brašna

Opis

50'
15'
0
0
  • U toploj vodi razmutite kvasac, so i šećer i par kašika brašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
  • Dodajte jaje i ulje i postepeno dodajte brašno. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite 20min da naraste.
  • U međuvremenu sameljite kikiriki.
  • Na pobrašnjenoj radnoj površini izručite testo i podelite na 3 jednaka dela.
  • Oklagijom razvucite jednu koru na debljinu od pola centimetra, premažite 1/3 otopljenog margarina, posipte 1/3 mlevenog kikirikija. Razvucite drugu koru i prebacite preko prve. Premažite margarin i pospite kikiriki. Postupak ponovite i sa trećom korom.
  • Blago razvucite oklagijom i isecite na trake širine 2,5cm.
  • Svaku traku uvrnite u spiralu i prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • Pecite u unapred zagrejanu rernu 15 min na 200 stepeni.
  • Prijatno!

Bonus saveti

Jedna od omiljenih domaćih grickalica. A i valja ugrejati i zamirisati kuću domaćim svežim pecivom u hladnim zimskim danima.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam