Sastojci

200ml tople vode
Pola kocke svežeg Alfa kvasca
80ml ulja
1 jaje
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
60g margarina
150g kikirikija
500g pšeničnog brašna
1.U toploj vodi razmutite kvasac, so i šećer i par kašika brašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
2.Dodajte jaje i ulje i postepeno dodajte brašno. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite 20min da naraste.
3.U međuvremenu sameljite kikiriki.
4.Na pobrašnjenoj radnoj površini izručite testo i podelite na 3 jednaka dela.
5.Oklagijom razvucite jednu koru na debljinu od pola centimetra, premažite 1/3 otopljenog margarina, posipte 1/3 mlevenog kikirikija. Razvucite drugu koru i prebacite preko prve. Premažite margarin i pospite kikiriki. Postupak ponovite i sa trećom korom.
6.Blago razvucite oklagijom i isecite na trake širine 2,5cm.
7.Svaku traku uvrnite u spiralu i prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
8.Pecite u unapred zagrejanu rernu 15 min na 200 stepeni.
9.Prijatno!
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Jedna od omiljenih domaćih grickalica. A i valja ugrejati i zamirisati kuću domaćim svežim pecivom u hladnim zimskim danima.