Posna pogača

Sastojci

  • 400 ml voda
  • 42 g svežeg Alfa kvasaca
  • 3 kašičice šećera
  • 750 g brašna
  • 2 kašičice soli
  • 100 ml ulje
  • po potrebi ulje(za premazivanje)
  • po potrebi susam
  • po potrebi posni margarin

Opis

85'
25'
0
0
  • Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu,dodati šećer,preliti mlakom vodom,dodati 1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Zatim dodati par kašika brašna,so,izmešato,zatim dodati ulje,izmešati i postepeno dodavati brašno te zamesiti mekše testo.Testo premazati uljem,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
  • Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,podeliti na 20 delova i oblikovati jufkice.Tepsiju premazati uljem i poređati pripremljene jufkice.
  • Premazati ih uljem,posuti susamom i ostaviti da odstoje 30 minuta.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
  • Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,premazati otopljenim margarinom i ostaviti da se prohladi.
  • Pogaču izrućiti iz tepsije i poslužiti.

Bonus saveti

Mekana i veoma ukusna posna pogača.Božićna post je,pa zato i ova pogača krasi našu novogodišnju trpezu i naše je omiljeno novogodišnje pecivo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam