1 kg integralnog brašna 500 ml vode 50 ml mleka 100 ml ulja 2 kašičice soli 1 kašičica šećera 2 struka praziluka 300 g sitnog sira Priprema Staviti kvasac u mlako mleko sa kašičicom šećera da uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, so, ulje i vodu. Dodati nadošli kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste. Kada testo naraste razviti ga u što veći krug. Praziluk iseckati pa ga propržiti na malo ulja tek toliko da omekša. Onda ga pomešati sa sitnim sirom. Rasporediti nadev preko testa pa ga uviti u rolat. Zatim uzeti jednu tacnicu najbolje ovako metalnu, a može i keramicka ako ima tanje ivice. Pomoću tacne iseckati testo na trouglove da izgledaju kao “kupus” kifle. Poređati ih u tepsiju i ostaviti da odmore još 15 minuta. Onda ih staviti u zagrejanu rernu da se peku oko 30 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.