500 gr integralnog brasna | |
pola kocke kvasca | |
300 ml mlake vode | |
2 kasikice soli | |
1 kasikica secera | |
PRELIV | |
pola kasikice soli | |
5 kasika brasna | |
voda po potrebi | |
1. | Staviti kvasac u malo tople vode da uskisne. Zatim ga pomešati sa brašnom pa dodati so, šećer i ostatak tople vode. Umesiti testo. Ostaviti ga na toplom mestu da naraste. Kada se testo udvostručilo podeliti ga na 8 loptica Svaku lopticu razvući u dugačku glistu pa formirati perecu. Poređati perece u tepsiju Ostaviti ih da odmore još pet minuta, a onda staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku. Napraviti preliv. Izmešati brašno i so, dodavati malo po malo vode i mešati kašikom. Treba da bude malo ređa smesa, da može da curi sa kašike. Nakon pet minuta pečenja pereca izvaditi tepsiju iz rerne pa preliti perece prelivom pomoću male kašičice. Vratiti pereče nazad u rernu da se peku još 10-15 minuta. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |