250 g pšenično integralno brašno | |
250 g belog brašna | |
20 g kvasca | |
2 kašičice soli | |
1 kašičica šećera | |
300 ml mlake vode | |
50 ml ulja | |
1. | Staviti kvasac u malo mlake vode da nadođe. Zatim ga pomešati sa belim i integralnim brašnom, dodati ostatak vode, so, šećer i ulje. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da naraste. |
2. | Kada je testo naraslo podeliti ga na više komada i praviti male loptice. Poređati ih u tepsiju. Ostaviti između svake slobodnog prostora pošto će da narastu. |
3. | Ostaviti ih u tepsiji još desetak minuta da odmore, a onda staviti u zagrejanu rernu da se peku oko 20 minuta. Kada su pečene i ohlađene zemičke upotrebiti za sendviče |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |