Za testo: 500 g integralnog brašna 350 ml voda 2 kašičice Vrenje suvog pekarskog kvasca 2 kašičice šećera 2 jajeta 2 kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli 1 kašičica jabukovog sirćeta Priprema: 1.U odgovarajuću posudu staviti vrenje kvasac,dodati šećer,mlaku vodu,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Posebno ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja i maslinovo ulje. Brašno usuti u dublju posudu,dodati so,izmešati. Zatim dodati jaja i ulje,sirće,rastvoren kvasac,te sve mešati varjačom kako bi se sastojci sjedinili(testo izgleda kao mokar pesak). 2.Testo izručiti u nauljen duguljasti pleh i ravnomerno rasporediti po plehu. 3.Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 90 minuta. 4.Ukloniti kesu i pleh staviti u dobro zagrejanu rernu. Peći na 200 stepeni 10 minuta,a zatim na 220 stepeni još 15 minuta. 5.Gotov hleb izvaditi iz rerne,poprskati vodom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. 6 Hleb izručiti iz kalupa,seći i poslužiti. Komentar: Još jedno od naših omiljenih peciva,bilo da su novogodišnji praznici u pitanju,ili bilo koji drugi dan,zato što je zdravija varijanta hleba,a i veoma je ukusan.
Integralni hleb
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar