Za testo: 200 g margarina 1 kesica Vrenje suvog pekarskog kvasca 1 kašičica soli 3 kašike kisele pavlake 100 ml mleko 3 žumanceta 500 g brašna Za premazivanje i posipanje: 1 jaje po potrebi susam Priprema: 1.U dublju posudu usuti brašno,dodati vrenje suvi pekarski kvasac,so i izmešati. Zatim uliti mlako mleko,dodati omekšali margarin(sobne temperature),žumanca,kiselu pavlaku i izmešati. Postepeno dodavati preostalu količinu brašna i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u oblik pravougaonika. Iseći na željenu dužinu i širine. 3.Poređati u pleh obložen pek-papirom. 4.Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. 5.Gotove štanglice izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade. 6.Štanglice servirati i poslužiti. Komentar: Ove štanglice su nam omiljeno novogodišnje pecivo zato što savršeno idu uz predjelo.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.