Potrebno je : 400 gr belo brašno 200 gr crno brašno 200 gr integralno brašno 1/2 kocka kvasac 1 kašičica šećera 2 kašičice soli 350 ml mlake vode 50 gr seme od bindeve 50 gr laneno seme Priprema : Akrivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom i dodati 2 kašike brašna.Promešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.U drugu posudu pomešati crno i integralno brašno,dodati soli,isipati nadošli kvasac i sa belim brašnom zamesiti testo.Pred kraj mešenja dodati grubo samlevene semenke budeve i laneno seme.Pokriti testo prianjajućom folijom i ostavite 30 minuta na toplom mestu da narasta. Naraslo testo premesiti i staviti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pokrijte i ostavite da se udvostruči. Hleb peći na 200 C oko 20 minuta a onda smanjiti temperaturu na 180 C i dopeći još 10 minuta. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.