Sastojci

350 grama brašna + da podmesite testo
2 dl mleka
1 dl maslinovog ulja
1 jaje
1/2 kockice Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
jaje za premazivanje
1.Mleko malo zagrejte, tek toliko da se smlači. Dodajte maslinovo ulje, izmrvljeni kvasac, šećer i jaje. Na kraju dodajte prosejano brašno pomešano sa kašičicom soli. Zamesite testo, pokrijte i ostavite na toplom da se udvostuči.
2.Nadošlo testo premesite i razvijte oklagijom na debljine malog prsta. reckavim točkićem isecite testo na trake 1 do 1,5 cm. Svaku isečenu traku po malo zasecite da bude reckava celom dužinom.
3.Svaku traku pojedinačno urolajte i poređajte u uljem podmazanoj tepsiji, reckava strana treba da je okrenuta prema gore (kao bodlje ježa).
4.Jaje umutite viljuškom i premažite ježiće. Ostavite desetak minuta da odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite ježiće oko 25 minuta ili dok ne porumene.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Mekani, mirisni ježići idelani za doručak.