Mekani, mirisni ježići idelani za doručak.
350 grama brašna + da podmesite testo | |
2 dl mleka | |
1 dl maslinovog ulja | |
1 jaje | |
1/2 kockice Alfa kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kašičica soli | |
jaje za premazivanje | |
1. | Mleko malo zagrejte, tek toliko da se smlači. Dodajte maslinovo ulje, izmrvljeni kvasac, šećer i jaje. Na kraju dodajte prosejano brašno pomešano sa kašičicom soli. Zamesite testo, pokrijte i ostavite na toplom da se udvostuči. |
2. | Nadošlo testo premesite i razvijte oklagijom na debljine malog prsta. reckavim točkićem isecite testo na trake 1 do 1,5 cm. Svaku isečenu traku po malo zasecite da bude reckava celom dužinom. |
3. | Svaku traku pojedinačno urolajte i poređajte u uljem podmazanoj tepsiji, reckava strana treba da je okrenuta prema gore (kao bodlje ježa). |
4. | Jaje umutite viljuškom i premažite ježiće. Ostavite desetak minuta da odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite ježiće oko 25 minuta ili dok ne porumene. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |