Sastojci

500 g brasna
25 g Alfa kvasca
1 kasikica secera
pola kasikice soli
2 kasike ulja
300 ml mleka
ulje za przenje
1 jaje

Instrukcije

1.Razmutiti kvasac u malo toplog mleka (od ukupne količine) dodati malo šećera pa ostaviti da uskisne.
2.Kada kvasac uskisne sipati ga u brašno, dodati ulje, jaje, ostatak toplog mleka, so i ostatak šećera. Umesiti mekše testo pa ga ostaviti da naraste.
3.Kada je testo nadošlo, premesiti ga, podeliti na 4 obge. Svaku obgu razviti pa podeliti na 8 trouglova.
4.Svaki trougao smotati u kiflicu. U šerpu zagrejati ulje pa spustati kifle i pržiti ih na uobičajen način kako se inače prze krofne. Pržiti kratko sa jedne strane. Zatim okrenuti na drugu stranu, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove kiflice napuniti po želji ili uvaljati u prah šećer.