1 kg brasna | |
1 kocka Vrenje kvasca | |
1 kasikica soli | |
1 kasikica secera | |
300 ml mleka | |
250 g margarina | |
250 g sitnog sira | |
1 jaje | |
susam |
1. | Staviti kvasac u malo toplog mleka (od ukupne količine) dodati kašičicu šećera pa ostaviti da uskisne. Kad kvasac uskisne dodati omekšali margarin, sir, so, i mleko. Postepeno dodavati brašno pa umesiti testo. |
2. | Ostaviti 30 minuta da testo naraste. Onda ga razvući oklagijom. Okruglom modlom izrezati krugove. Uzimati po pet krugova poređati jedan do drugog malo da se preklapaju. Uviti ih pa formirati ružicu. |
3. | Ređati ružice jednu do druge u podmazanu okruglu tepsiju. |
4. | Premazati ih izmućenm jajetom. |
5. | Po želji staviti susam |
6. | Ostaviti tako u tepsiji da odstoji još 20 minuta, a onda stavi da se peče. |
7. | Pečenu pogaču ohladiti pa poslužiti. |